Oldalak

2012. 02. 21.

Erős színek

Nézzük, milyen, ha erőteljes színek uralják a helyíséget. Őszintén, nekem önmagában mind tetszik, de így együtt soknak hatnak. A kedvencem talán ez az első.
Legyünk óvatosak, de nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek inkább félnek a színektől, mintsem túlzottan alkalmaznák őket.
Barátkozzunk velük!









Képek forrása: 1, 2,3, 4,   

8 megjegyzés:

S.J.P. Alkotász írta...

Az én fogalmaim szerint ezek nem annyira erős színek. Számomra is az első kép a legszimpatikusabb, itt teljesen rendben van a harmónia. A második képen a szekrény, a láda és az üveg tetszik. A harmadik kép nem az én világom. Negyedik kép nagyjából rendben van...
Ötödik, hát ezek nem erős színek. Hatodik, kicsit erős a műanyag íz...
Hetedik, egy arany színű asztallal jobban rendben lenne a kompozíció.
Szép napot!
S.J.P.

csipkelelkű írta...

Az utolsó kettő nem nagyon tetszik. Az utolsó előtti a sok szín ellenére nekem túl steril, az utolsó meg éppen túl zsúfolt. A többi többnyire bejön. Az első különösen, ami azért érdekes, mert a férjem "legényszobája", amit megosztott velem, amíg nem lett saját lakásunk, maga volt a Nagy Kékség. Kék tapéta, kék szőnyeg, kék kárpit az ágyon, kék minden. Egy időre csömöröm lett, most kezd visszaszivárogni az életembe a kék szín :)

Klein Kinga írta...

@Alkotász: Érdekes hozzászólások. Ez az arany ez hogy jött?

Klein Kinga írta...

@csipkelelkű: Nekem meg nagyon hiányzik a kék, biztos azért tetszett meg. Ha nem is pont ilyenre, de jó lenne átrendezni egy kicsit itthon. Nekem a türkiz is kedvencem, kéne is már egy türkiz bejegyzés...

S.J.P. Alkotász írta...

Ha messzebbről nézem, akkor harmonikusnak találom, de ha közelebbről nézem, nekem egy kicsit sok a mintás tapéta előtt a mintás asztal. Ezért gondolkoztam, hogy az asztalt inkább egy homogénebb hatásra megcsinálni. Az arany az egyszerre homogén és mégis színgazdag. Ez egy szubjektív vélemény, de a modern lakáskultúra is egyre jobban felfedezi az aranyat. Régebben díszítőfestő munkát csináltam és elég gyakran előfordult az amikor a tervezők vagy kikérték a véleményemet vagy szándékosan hagytak egy mozgásteret. Neked jó kommenteleni, mert te válaszolsz is rá.
Szép napot!
S.J.P.

Klein Kinga írta...

@Alkotász: Neked meg jó válaszolni, mert te is válaszolsz. Szeretek emberekkel beszélgetni, plusz hasonló témákban elmélyülni. Szóval, ha elemzem pont az tetszett a képben, hogy nincs benne komplementer és mégis ritmust, feszültséget ad neki a többféle minta. De az arany behozása is érdekes lehet. Ha lenne Fotoshop-pom, kipróbálnám.

S.J.P. Alkotász írta...

Kicsit panaszkodom a többiekre. Nem igazán látom értelmét az olyan véleményeknek "húú,de szép" "annyira rendes vagy, hogy megosztod velünk!" , persze az embereknek jól esik a dicséret, főleg aki keveset kap, de szerintem az ember kapott már elég sok dicséretet, akkor többre mehet az építő jellegű kritikákkal és az őszinte véleményekkel. Szép napot!
S.J.P.

Klein Kinga írta...

@Alkotász: Azért nekem mindkettő jólesik :)

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails