Oldalak

2010. 05. 07.

"A színek egész orgiája"

Remélem emlékeztek még Koltai Róbert egyik régi rádiókabaré jelenetére, amelyben egy tanár monológját mondja el, aki rajzszakkört akar indítani és ennek érdekében minden egyes osztályba bemegy és újra és újra előadja ugyanazt a lelkesítő szöveget, ami persze a végére már szinte összefüggések nélküli össze-vissza beszélés időnként visszatérő állandó kifejezésekkel. Ilyen például "a színek egész orgiája!" is. Hát ez jutott eszembe, illetve a fülembe az ő hibás esz betűjével, mikor ezeket a képeket elkezdtem nézegetni.
Ez a pennsylvaniai farmház szinte a szivárvány minden színében játszik, mégsem ízléstelen vagy sok, legalábbis nekem. Nagyon közel áll ez a saját ízlésemhez. Imádom a színeket, mert vidámságot, életet hoznak az otthonunkba. Nem szabad félni, megfelelő odafigyeléssel, bátran lehet alkalmazni őket.
Kíváncsi vagyok mit szóltok ehhez a házhoz, amit Jeffrey Bilhuber amerikai szakember tervezett. Ő egy sikeres és jónevű belsőépítész és pontosan ez stílusának lényege, amit itt láthattok. Egy adag klasszikus amerikai stílus megbolondítva élénkebb színekkel és egy fuvallatnyi modernséggel. Keveri a vidékit a városival, a modernt a rusztikussal. Elegáns mégis közvetlen.
Ezen a képen az előtérből nézünk be a lakásba. Nem szeretem megnevezni a színeket, ugyanis az elnevezések szerintem mindenkinek mást-mást jelentenek - erről még majd szeretnék egy külön bejegyzést írni -, itt azonban megemlíteném, hogy a cikk szerint, amit írtak róla Bilhuber egy a Mount Vernon-on látott szín alapján kevertette ki a kéket. Jó lehet a színmemóriája!
Ez itt a nappali újabb színekkel. Felhívom a figyelmet a festett hajópadlóra, etnós mintával, nagyon tetszik! Később lesz közeli kép a mintáról is.

Étkező.

Ez is két étkezőszék, csak a másik szobában tartózkodnak, amíg szükség lesz rájuk. Nem rossz ötlet, ha van hely.
Ez itt a "sunroom"-nak hivott nappali.(Ha valaki tudja ezt hivatalosan hogy fordítják, szívesen veszem, ha megírja- nem tudok jól angolul.) Nézzétek meg a kanapé mekkora, ha minden igaz több, mint 5 m hosszú! (17 láb)
A már előre jelzett minta. Érdekes módon valami varázslatos teljességet érzek benne, nem tudom...
A konyha.
Ez pedig egy csodás rusztikus külső fala a háznak, ami az átétépítés során belülre került és rendkívüli hangulatot kölcsönöz a családi nappalinak. (family room)

Ugyanezen helyiség többi oldala.


Fotel hímzett párnával a nappaliból, ahol a sárga kanapé van. Az etnós hangulat újabb jele.

Fürdő és háló.

És végül a legelőször bemutatott helyiség (entrance hall) egy másik fala kandallóval és finom puha fotelekkel, csüccs!


Forrás: housebeautiful.com
Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails