Oldalak

2010. 03. 21.

Lakáskultúra 2010

Még adós vagyok egy kiállítás beszámolóval. Gondolkodtam rajta, hogy van-e értelme, hisz már esetleg nem aktuális és arra jutottam, hogy sosem késő bemutatni olyan újdonságokat, cégeket vagy termékeket, amelyekkel később - ki tudja mikor - dolgozhatunk még. Nem is szaporítom a szót tovább.
Az első cég, amelyet a fenti szempontból érdekesnek találtam és bemutatnék az a V+M Kft., amely az Ábrahám Műhely Kft-vel közösen állított ki. A munkamegosztás náluk a következő, ahogy Kis Tivadar az Ábrahám Műhely képviseletében elmondta nekem. Ők készítik a különböző ajtókat és ebből pedig konyhát készít a Vmbútor. Az ajtók, amelyek itt láthatóak mind saját gyártásúak és fa furnérosak. Nem szakmabeliek kedvéért a furnéros azt jelenti, hogy az ajtó nem teljes egészében készül fából, vagyis nem tömörfa, hanem valamilyen alapra egy egészen vékony nemesfa réteget dolgoznak rá. Gyönyörű egzóta fa furnérokat láthattam itt, olyanokat is amelyekről még nem is hallottam.
A honlapjuk éppen átrendezés alatt van, így csak a fakorlátos honlapot tudtam belinkelni, mert ezzel is foglalkoznak, de ezt is érdemes megnézni.

Bármelyik itt látható ajtóból és másfajta anyagokból is lehet konyhát terveztetni és készíttetni a Vmbútorral, akik foglalkoznak modern és klasszikus stílussal is. Máté György megmutatta a Blum legújabb távirányítós ajtónyitó rendszerét. Az ember csak megnyomja a gombot és a felsőszekrény ajtaja, kinyílik. Szezám tárulj! A honlapjukon sok-sok fényképet találhattok. Úgy érzem mindkét cég öregbíti a minőségi magyar bútorgyártás hírnevét - nem tudom van-e ilyen, de jó lenne, ha lenne.
Nagyon szeretem a természetes köveket a lakberendezésben és a Liliom Stones-nál ilyeneket láttam, ezen kívül ilyen kőből készült mosdótálakat is lehet kapni, mint amilyen a fotón látható.


A most következő képek a Svea standján készültek. A kétféle konyha közül az egyikben nagyon tetszett a hátfal megoldás, egy alumínium keretben lévő üveg mögött valamilyen textil vagy textil hatású anyag.
A Svea után találtam egy magyar konyhabútor készítő céget, ahol egy rendkívül kedves hölgy mesélt róluk. Art Mirror-nak hívják őket és egy saját gyártású, igen hangulatos, festett ajtós konyhát állítottak ki klasszikus stílusban, amely nagyon jól sikerült. Minden részletében a minőségre való törekvés tükröződött. A békákért külön dicséret, nagyon helyesek voltak!

A Bamboo-Sróf-nál minden bambuszból volt a parkettától a bútorokon keresztül egészen a konyhai felszerelési tárgyakig.

Ismét egy természetes anyagokból készített burkolatokat forgalmazó cég következik. A Mediterrán Kert.Nem is mondok többet, szerintem a képek magukért beszélnek:
A Hanák konyhája nagyon mutatós volt, de nekem valahogy mégis hideg és egyszerre túl vibráló a sok mintával:
Amiről pedig most írok, szerintem egy igen fontos újdonság. Eddig legalábbis még nem hallottam olyat, hogy ennyire konkrétan felhasználták volna a lakberendezésben azokat a tapasztalatokat, amelyeket a hajóiparban szereztek a fáról. Itt pedig ez történt. Amit a képeken láttok az egy zuhanyozó burkolata fából! Mégpedig olyan fafajtából, amit a hajókészítéshez is használnak, növényi olajokkal kezelve.Mindezt Korona Sándor mesélte el nekem a Laurum cég képviseletében.


Végül, de nem utolsósorban említem a Floors4u-t, akik a Pergo laminált padlót forgalmazzák. Rendkívül sokféle, nem csak fa utánzatú, hanem színes és mintás padló paneleket is láttam.


Bár sok mindenről írtam volna még, azt hiszem ennyi elég lesz. Nehezen választottam, de sikerült kiemelnem a számomra legfontosabbakat valamilyen szempontból.

Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails