Oldalak

2011. 11. 21.

Sokszínű előszobák



Nézzünk most egy-két előszobát, amely gyakran mostohagyermek még szakszerű építkezés, lakberendezés esetén is. A több figyelmet mindig a központi helyiségek kapják, az előszoba meg első látásra nem tűnik annak, pedig nem mindegy, hogy mivel találkozunk, mikor belépünk egy lakásba. Egy kupac cipővel, melyek szanaszét hevernek a földön, rengeteg kabáttal, még ha a fogason lógnak is, földre rakott táskákkal, csomagokkal? Ez elég nyomasztólag tud hatni bárkire, aki belép az ajtón. Vendégként nem is érzed magad szívesen látottnak, ha egy ilyen előszobába érkezel, de ne is a vendégekről beszéljünk. A legfontosabb, az otthon lakója, aki ott él a lakásban. Ő hogyan érzi magát, mikor belép? A feng shui szerint, ami a bejáratban a szemed elé kerül, az uralja az életed. Rendetlenséget pedig senki nem szeretne, ugye? Tegyünk hát akkor rendet. 
A legfontosabb, hogy a cipőknek, kabátoknak, sálaknak, sapkáknak legyen a közelben egy nagyobb gardróbszekrény, ne tároljunk mindent szem előtt, csak a legszükségesebb holmikat. 
Fontos még egy lerakóhely, a táskáknak, csomagoknak, ami csak ünnepen és fotózáskor :) legyen tele dísztárgyakkal, hiszen akkor nincs értelme.
Tükör és fogas, természetesen.
Figyeljünk a strapabíró burkolatokra, főleg kertkapcsolat esetén, valamint a jó megvilágításra is!
Nem árt még ezen kívül, ha elfér, egy-két ülőhely a cipők le és fölvételéhez.
Mindezt semmiképpen sem csak egy készen vásárolt, bútorlapból összerakott, kész előszobabútorból tudjuk összehozni. Rendkívül sok lehetőség van arra, hogy különböző célra szánt bútordarabokból egy takaros, harmonikus előszobát hozzunk létre. Ilyen példákat kerestem.















Képek forrása: 1, 2, 3, 4

4 megjegyzés:

csipkelelkű írta...

Az első kivételével bármelyiket el tudnám viselni otthon. Viszont bármelyiket csak úgy tudnám megvalósítani, ha megszüntetnénk a WC-t, és a konyhából is beáldoznánk egy darabot. :(

Klein Kinga írta...

@csipkelelkű: :( Pedig ezek sem valami óriás előszobák.

Névtelen írta...

Tök jópofik, de egy öt tagű család akkor hol rakja le a télikabátokat, csizmákat, sapkákat sálakat, kesztyűket, és még le is kellene ülni csizmát hűzni, stb. Erre van egy másik szobájuk? :))

Klein Kinga írta...

@Névtelen:Igen, ha van hely és ki lehet alakítani - ezt írtam is a bejegyzésben - egy külön gardróbot valahol a bejárat közelében, vagy egy egy kisebb szekrényt, akkor szerintem az a legjobb megoldás. Ha nem, az már további kérdéseket vet föl, amely a konkrét alaprajztól függ. Persze ülőhely is mindig kell, de ezt is írtam.

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails