Oldalak

2010. 04. 25.

A cipész cipője - na és a zoknija


Ha valaki nem ismerné, bemutatom nektek Karim Rashidot. (Hogy ki ő, mindjárt kiderül.) Találtam a lakásáról fényképeket és egy cikket a Times online kiadásában. Ezt lefordítottam kis segítséggel és közreadom nektek. Tisztában vagyok vele, hogy legtöbben nem ilyen lakásra vágyunk - én sem -, de úgy gondolom érdekességnek nem utolsó és számomra példaértékű, ahogy önmagát kifejezi ezzel a lakással, szinte egy az egyben hasonlítanak egymásra, nem? Csak annyit mondok, zokni:) Bár itt, ketten laknak a feleségével, az ő ízlése hol jelenik meg vajon, vagy ennyire azonos a kettejük elképzelése?
Ime a cikk:
"Kevés dolog fekete és fehér Karim Rashid világában. Az egyiptomi születésű, félig angol, Kanadában nevelkedett, new-yorki székhelyű designer és belsőépítész szereti a mesterséges és felfokozott színeket, különösen a pinket, amelyet jóformán minden nap visel és amely legtöbb munkájában szerepel.
- A színpalettám 30 éve ilyen - mondja. - Tinédzserként pink ruhákat viseltem. Ez az egyetlen vitatott szín. Ma még radikálisabb vagyok, mert az emberek még konzervatívabbak. A pink pozitívvá és feldobottá teszi az embereket. Rashid 3 havonta cseréli tapétáját: a jelenlegi a saját tervezése. Az interiors-europe.co.uk árukészletében egy sor van az ő tervezéséből.
Rashid loft lakása Manhattan Chelsea negyedében van, a design stúdiója fölötti emeleten. Az egyterű helyiséget feleségével, Ivana Puric-csal osztja meg, és még néhány tárggyal abból a 2500-ból, amelyeket ő tervezett. A kulcsszereplő az öntött műgyanta padló, amely egy galéria érzetét kelti: designerresinfloors.co.uk


A polcok nem túl nagy felületét kisebb dísztárgyak töltik meg, mint ez a Rashid szobrocska is. Néhány nagyobb munkáját kis méretű tárgyként tervezte meg, ideértve a szépségápolási termékek csomagolását, valamint Issey Miyake és Prada számára készített kiegészítőket.


A konyhaasztal egy rendelésre készült egyedi darab. Rashid saját kerámiái díszítik, melyeket mentorával, az Ettore Sottsass-szal való közös munka inspirált.


A Rashid által tervezett kanapék és székek között a nappali terében van egy a korlátozott példányszámú rózsaszín Veuve Clicquot Loveseat nevű székekből. (eclicquot.com).
- A tárgyaiddal élni folyamatos tökéletesítést jelent, de nem nagyon ragaszkodom hozzájuk.- mondja Rashid. - Bármelyiket megvehetik egyszer.


A lakás hátsó részét a zenének szentelték a Rashid által kreált dupla lemezjátszó asztallal, amelyet az amerikai Target boltlánc gyártott. Klubokban is fellép, mint DJ, és van két mix CD-je, a Newyorkelectropunkfunk és a Newyorkelectronew.


-Még mindig négyvagy öt házibulit tartok egy évben. - mondja. - A lakás már egy csomó különböző társadalmi csoportot látott. Igazán feldobhatnám még valamivel."
karimrashid.com

Szöveg: Mark C O'Flaherty

Fordítás: Klein Kinga és Klein Dóra

Forrás: timesonline.co.uk
Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails