Oldalak

2010. 03. 16.

Lakástrend 2010

MÁSODIK RÉSZ: A többiek

Kezdeném a konyhákkal, amelyek számomra szakmailag igen fontosak. Sajnos csak két cég állított ki konyhát. Az egyik a May-Ro Kft. - ők a Küppersbusch konyhai gépekkel jelentek meg együtt. A May-Ro az olasz Comprex cég kizárólagos forgalmazója.

A konyha egy nagyon minőségi laminált, fa hatású ajtómodellből készült. A felülete is strukturált, úgyhogy a laikusok számára egészen a tapintásig élethű fának - mondjuk egy fehérített tölgynek - tűnhet. Szépen kombinálták a narancs színű üveg hátfallal és készítettek belőle egy hozzáépített nappali részt is, ami itt sajnos nem látszik. A fotós és a blogger - jelen esetben egy és ugyanaz a személy - még nem tudták miként kanyarítják majd a bejegyzés fonalát :)




Manapság igen elterjedt, hogy a konyabútorból építenek ugyanazon a falon a nappalihoz is bútort, legalábbis a katalógusokban és a kiállításokon. Itt ez a lépcsővel párhuzamos falon jött létre. A bútor természetesen ebben a minőségi kategóriában abszolút alkalmas erre, de a vevők - az én tapasztalatom szerint, Budapesten - azonban még nem gondolkodnak ebben, pedig lehetne belőle szép dolgokat kihozni, elég néha csak egy-egy falra szerelt elemet visszahozni. Megjegyezném, hogy ahol van hely nyugodtan lehet ilyen falra függesztett elemeket használni, ha jól megnézitek a képen nincs is sokkal magasabban az alja, mintha lábazaton lenne. Modern, elegáns hatást kelt. A konyhabútorra gondolok az előző képen.


Igen mutatós volt a belső is; itt egy kihúzható kamraszekrény belső szerkezetét és egy gyárilag felszerelt fiókot láthatunk, ez utóbbi egy kivehető mérleget is tartalmaz:



















A Küppersbusch-t talán még nem mindenki ismeri. Ők egy nagy múltú német cég, amely a Teka prémium kategóriás márkája. Most a legújabb, Black Chrome Edition elnevezésű gépcsaláddal mutatkoztak be a kiállításon, amely egy gyönyörű új designt takar egységesen fekete színű krómozással. Tartozik hozzá egy nagyon érdekes, kis viráginda motivummal díszített indukciós főzőlap, bár ezt még nem mutatták itt be. Amint lehet ezt is megmutatom nektek.

A mosogató a Teka Copa családjából való, üveg felületű mosogató inox medencével, de lehet fehér üveggel is kérni, a csaptelep szintén Teka, igen mutatós és kategóriájában nem is drága.

A másik cég viszonylag új, róluk és a termékeikről sajnos közel sem tudok ennyit. Ők a Modimo és ha jól tudom magyar gyártásúak a konyhák. Három modellt mutattak be Miele gépekkel. Az egyik egy bézs színű volt, talán festett frontokkal - itt óriási tömeg volt és lankadt a figyelmem -, a másik egy alumínuim keretes fekete üveg ajtó volt, a harmadik, amelyről a fényképet készítettem egy keretes tölgyfa modell.

A munkalapok Technistone-ból és Zodiaq-ból voltak. Illetve volt egy újdonság is a számomra: ez egy munkalap és szaniter alapanyag, a Riverstone, amely úgy tűnik mintha egy átlátszó gyantába természetes kavicsokat kevernének és ebből hoznak létre munkalapokat. Látványra olyan, mintha előtted egy sekély vízű patakocska folyna, amelynek kristálytiszta vizén át láthatóak a kövek. Érdekes, bár elég intenzív hatása van. Ha jól tudom ezek megtekinthetők a Modimo bemutatótermében. Igyekszem erről majd többet is megtudni.


Kellemes volt nekem, mint kiállítás berendezés a Caracalla, Grohe, Duravit, Kaldewei közös terme. Tetszett a hangulata.

Tovább sétálva a következő teremben a Corian bemutatkozását láthattuk. Számomra újdonság csak annyi volt, hogy különböző mintákat is lehet kérni erre az anyagra. Ezeket itt láthatjátok a fényképen az asztal felületén, de nem tanácsos mondjuk konyhai munkafelületként alkalmazni, mert ezek könnyen lekopnak, tehát inkább csak máshova, díszítésként.



















És ilyeneket is lehet Corianból készíteni, mint a következő képen látható ülő alkalmatosság, lévén ez egy hőre formálható anyag. Laikusoknak külön felhívom a figyelmét a lámpára, mert az is ebből készült!

Megemlítek még és egy-egy kép erejéig megmutatok a néhány céget. Nagyon szeretem az Arteon stílusát, de sajnos most nem volt szabad fényképezni, pedig megint helyes kockahasú fiúk népszerűsítették a céget egy szál alsóban fejükön lámpabúrával. (Van akinek sikerült lefotózni őket: klikk!)

Jól sikerült a Kare standja is, őket is kedvelem:



Végül, de nem utolsósorban a Naphold Otthondesign.

5 megjegyzés:

sea970 írta...

Na jellemző, hogy a kockahasú fiúk titkos fotózásához nem éreztél elég motivációt. De sebaj, majd megpróbálom elképzelni. :D
És légy szíves megmagyarázni a laikusoknak, hogy mit jelent, hogy a "felülete strukturált". Köszi! :-)

Klein Kinga írta...

1. A kockahasú fiúk nem fotózásának lelki okairól talán majd nyitok egy másik blogot, vagy személyesen megbeszéljük. Ez talán Pandora szelencéje :)
2. Az, hogy a felülete strukturált azt jelenti, hogy annyira fa hatású, hogy még az erezetet is utánozták rajta, tehát nem sima, hanem kicsit barázdált. Szívesen veszem bárkitől, ha tud erre jobb kifejezést magyarul. Egy szóban.

HS írta...

Látványfa.:)

aletta írta...

Itt is találtam újdonságokat, pedig én is végigbogarásztam a standokat személyesen. Ez nagyon jó!
Külöm köszi a "klikk!"-ért. :-)

Klein Kinga írta...

Szivesen, én is találtam olyat nálad, amire azt mondtam, jé ezt hol fotóztad? Több szem többet - de inkább mást - lát. Éljen a sokszínűség! (Ahogy valakitől hallottam egyszer:)

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails