Oldalak

2010. 06. 09.

Találós kérdés

Na ezt találjátok ki, hogy miből van ez a burkolat! Várok egy kicsit, mondjuk, 3 napot. Kérlek találgassatok kommentben és aztán én is kommentben elárulom, hogy valójában miből van. Annyit elárulhatok, hogy Magyarországon forgalmazott termékről van szó. A kommentben majd azt is leírom, hogy kinek a terméke és honnan vannak a képek.
Bátran, eresszétek el a fantáziátokat!
Várom a rekordmennyiségű kommentet :)






19 megjegyzés:

dekorella írta...

Mivel egyértelműen festett fának tűnik és így rákérdeztél, biztos, hogy nem festett fa. Nagyon várom, hogy szabad legyen a gazda :-)

Klein Kinga írta...

Okoska!

Nikoletti Petra - Lakberendező írta...

Én valami habosított műanyara tippelek! Kinga, köszönöm a kedves szavakat a MÉB-en! :)

Klein Kinga írta...

@Petra: Köszönöm a tippet. Nagyon szívesen, tényleg úgy van ahogy mondtam!

HS írta...

Tejszínhab. Szárítva.

Klein Kinga írta...

XD Kreativitásból ötös!

sea970 írta...

Én neki álltam túrni a webet. De persze nem bukkantam rá. Találtam egy WPC nevű anyagot, de azt csak teraszra ajánlották...

Klein Kinga írta...

@sea970:Ez a XD még Hs-re vonatkozott, de kreativitásból mindenki megkaphatja az ötöst. Mennyire jellemző, hogy ki hol keresgél: van aki a fantáziájában, van aki a neten és van aki a szakmai ismeretei közt kutakodik.
Annyit elárulok, hogy még nem találta ki senki!

aletta írta...

Csak nem Vekla?!? :-) :-) :-)

Klein Kinga írta...

Ne beszélj csúnyán! Mi az a Vekla?

Kukla Edina írta...

Én megvárom a választ.kíváncsi vagyok.....

HS írta...

Klein, a Vekla a Szikla énekelhető változata. Hétköznaponként előszeretettel tapasztják a falra, de ünnepek táján leveszik, és a sámánok abból jósolják elő horoszkópokat. Újrahasznosítható, tér- és emberbarát anyag. 2010. nyarán találta fel egy fantáziadús kommentelő.

Klein Kinga írta...

Aha!

Klein Kinga írta...

Ta-ta-ta-taaaaaaam!(Nem tudom halljátok-e a dallamát...)
A megoldás a következő:szálcement homlokzatburkolat. Építészek most azt mondják, hogy hát persze, mert ahogy utána olvastam ez nem egy új anyag, haszálják már egy ideje. Nagy előnye hogy hosszú élettartamú, fagyálló, UV-álló, forma-, és mérettartó, A2 kategóriás nem éghető termék és könnyen is szerelhető. Mindezek tetejébe teljesen illúziót keltően úgy néz ki mintha fa lenne.
A képeket a Cembrit Kft. Hardie Plank burkolatainak reklámjából vettem.
/via: http://www.baudocu.hu/hardie-plank-szalcement-homlokzatburkolat-akcios-aron-22169/hirek.html?origin=news/

pepe írta...

Affene! De kár, hogy csak most bírtam idetévedni! Én bizony tudtam volna...
(Az utóbbi napokban egy kicsit túlóráztam és az Archicad volt a az ebédpartnerem, vele vacsoracsatáztam, ő volt az éjszakai társam, és bizony a hajnal is együtt virradt ránk. 4 nap egymás után, miközben pontosan 8 órát aludtam 3 részletben. Na mind1.)
Szóval bizony ez a szálcement burkolat. Azt nem értem ugyan, hogy Aletta miért nem találta el, bár a Vekla érdekes próbálkozás volt, ha valaki jót akar röhögni, vagy sírni, az a koos.hu-n keressen rá. Magyar valóság.

Na de szálcement. Bizony nagggyon jó kis anyag, mi például annyira rákattantunk, hogy nem is tudtunk lejönni róla, így a házunk a tetőtől talpig a nagytáblás változatával van burkolva. Nem nagyon sokadik az országban, hogy finoman fogalmazzak, Gérusz Tamás a Cembrittől mutogatja a képeinket a leendő kuncsaftoknak rendesen. Érdekes, hogy a kevésből az egyik a szomszédunk :). Ő fehér, mi vagyunk a sötétszürke. Ő világít, mi belesimulunk a tájba. Ez is mutatja, hogy mennyire sokoldalúan lehet használni. Merthogy néhány éve újították meg a színpalettát a technológia fejlődésével és most már százsok féle színben lehet kapni.
Vannak teljes keresztmetszetben színezettek, ez természetesen drágább és van olyan, ami felületén színezett.
Maga az anyag egyébként eternit néven is fut. Van neki kis, közepes és nagytáblás formátuma. Lehet teljesen sík felületet burkolni vele és lehet az amerikai fa homlokzatburkolatokhoz hasonló átfedéses módon rakni. Van természetesen tetőfedés is belőle és erkélykorlátok lapjához is lehet használni.
Mondjuk még csak 1 éves tapasztalatunk van, de eddig nagyon elégedettek vagyunk.
A szerelés egyszerűségével azért vitatkoznék, pontosabban a minőség kérdését feszegetném. Egyszerű szerelni, de könnyű nagyot hibázni.
Ha valaki például a budaörsi Decathlonban jár, nézzen fel a bejáratnál a mennyezetre. Láthat pár összevissza furkált lapot, mert a szakemberek nem találták az alátét szerkezetet...
Egyébként jó régi anyagról van szó, például a nem éppen mai Domus áruháznak is ilyen a homlokzata. Már ami még nem potyogott le, mert a kivitelezés ott is hagyott kívánnivalót.
Amin az egész múlik, az az alátétszerkezet, illetve a rögzítés.
Lehet ragasztani, lehet szegecselni és van rejtett rögzítési lehetőség is. A színazonos szegecsek aluminiumból vannak és itthon előfordul, hogy spórolásból acél vázat szerelnek. Na az ebbe ütött alu szegecsek ígen hamar elkezdenek összeveszni az acéllal és korrodálódnak. Hát ezek alatt a lapok alatt nem szeretnék sokat járni pár év múlva... De ez természetesen nem az anyag hibája, hanem a kivitelezőké.
Most már egyébként kezdik itthon is felfedezni az újra és modern megjelenésre utazó építészek, úgyhogy egyre több ház készül. Már egy neonzöld változatról is hallottam, de ott állítólag a szomszéd lakások ára visszaesett...

Klein Kinga írta...

@pepe: Na ugye! Gyakrabban kéne olvasnod a "Szoba kilátással"-t! Köszi a részletes beszámolót. A színekről annyit, hogy azon a linken, amit az előbbi kommentben írtam, a Badocu-n van fent egy Pdf. erről a Hardie Plank változatról is és a színválaszték is benne van. Tényleg sokféle, köztük egész élénk színek is vannak.

Kukla Edina írta...

Ez egy nagyon jó ismertető volt Pepe. Köszi a hasznos infókat , Kinga neked a feldobott témát. Én nem találtam volna ki, ha még 2 napig húzzuk, akkor sem! :-)

aletta írta...

HS már leírta, mi is az a Vekla (:-)), de a történtekből okulva azért felteszek majd egy vidám kis pontosító bejegyzést róla és a vele kapcsolatos élményeimről a blogomban. :-)

Klein Kinga írta...

Jaj, de jó, már azt hittem sose tudom meg:)

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails