Oldalak

2011. 07. 24.

Ház a gyermekkoromból

Ilyen borús időben mint a mai, talán jobb is ha nem délszaki gyönyörűségekkel szomorítjuk magunkat. Bemutatok inkább egy olyan házikót, amely a zord északon is melegséget áraszt. Egy kedves, 70-es években épült házat alakítottak át a hozzá illő stílusban. Minimálba oltott retró, fehér falak, fekete pala járólap, hozzá kellemes faburkolatok, itt-ott színes textilek, a falon pedig szép grafikák, printek, fényképek. Egy kicsit tényleg a gyerekkoromat idézi. Még a nálunk kellemetlen emlékeket idéző lambériát is meg tudták csinálni úgy, hogy szép legyen.
A házat a cikk szerint egy Niels Fagerholts nevű dán építész tervezte, de nem találtam róla adatot. Ha valaki tud róla valamit, szívesen veszem kommentben.

















Forrás

6 megjegyzés:

sea970 írta...

Nekem az első képről tudod mi jutott eszembe? A Liget közepén állt (lehet, hogy megvan még most is) egy lapostetős ház. Igazából nem is tudtuk, hogy mi van benne. Talán öregek otthona? Na, az bújt meg pont ugyanígy a fák és a növények között...

Klein Kinga írta...

@sea970: Melyikre gondolsz, hol?

sea970 írta...

Ennél pontosabban nem tudom behatárolni. Majd egyszer megkeressük. :-)

Klein Kinga írta...

@sea970: Az jó lenne! Séta a Városligetben gyermekkorunkat keresve.

csipkelelkű írta...

Kívülről eléggé lepukkant vendéglátóipari egység nyolcvanvalahányból, bár van hangulata, belülről viszont... Még ma beköltöznék.

Klein Kinga írta...

@csipkelelkű:Igen, igen, bennem is van egy ilyen kettősség vele kapcsolatban, de a mérleg mégis pozitív lett.

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails