Oldalak

2010. 06. 16.

Szellős házikó három változatban avagy a hónap témája: a kerti bútorok

Folytatva a kerti bútorok témáját -egy kicsit tágabb értelemben- egy Csináld magad! honlap ajánlatát mutatom be nektek. Itt van végre a jó idő (amikor ezt írtam még az volt !) és akinek elég nagy a kertje hozzáfoghat, hogy sajátkezűleg valósítsa meg ezt a kis házikót, amelynek szilárd falai nincsenek, inkább egy kis kioszkra hasonlít. Érdekelne, hogy kell-e egy ilyenhez valamiféle engedély. Viccesnek tűnhet, de a honlapon, ahonnan vettem ott van, hogy érdeklődjön az olvasó ez irányban. Nem tudom nálunk mi a helyzet.Nagyon tetszik nekem az ötlet és a három berendezési variáció. Az elkészítés leírása itt olvasható angolul.

1. Kávéház otthon - egy kis méretű kerek asztal, 4 székkel és körben , illetve a tetőn vízálló textilekkel. Korábban már beszéltünk erről, itt az eredetiben "water resistant" textilről esik szó, tehát kell, hogy legyen ilyenféle (egyszer úgyis utánanézek!). Szellős környezetben ejthetjük meg az ebéd utáni kávézást, beszélgetést.


2. Nyári konyha - én ezt így hívnám magyarul, hiszen minden olyan tevékenységet, amit nagymamám ott végzett azt itt is meg lehet csinálni, akár még az áramot is ki lehet vezetni és akkor valóban lehet lekvárt főzni, befőttet eltenni stb. Ebben az esetben alumínium hullámlemezzel fedték le a tetőt, így védettebb.

3. Ennek jobban tetszik az angol elnevezése: Relaxation station - nem aranyos? Jobb mint a relaxációs állomás :), na jó, mondjuk pihenő kuckó. Itt is a vízálló textileké a főszerep mint "falhelyettesítők" belülre pedig egy kényelmes kétszemélyes fekvőfotel került párnákkal dúsítva a hangulatot. Én még fölfüggesztenék egy lámpás-féleséget a középső gerendára. Erre mondja a magyar, hogy "keleti kényelem, nyugati nyugalom". Én imádok a kertben aludni, ez nagyon megfelelne nekem.

3 megjegyzés:

Kukla Edina írta...

Ez nagyon kedves kis nyári lak,választani talán az utolsót választanám. Aludni viszont, én gyáva lennék. Rettegek a denevérektől, borzasztóan!

Klein Kinga írta...

Én is inkább délutáni szunyára gondoltam...

Kukla Edina írta...

Azt én is megejteném, főleg mostanában,hú de még mennyire...

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails