Oldalak

2010. 05. 21.

Alvar Aalto Budapesten, Rippl-Rónai Győrben




A hosszú hétvégére elutazom, de még megosztom veletek ennek a két pomás kiállításnak a hírét. Az első a győri Rippl-Rónai tárlat a Városi Művészeti Múzeumban, amely a Radnai Gyűjteményben található Maszkos csendélet köré szerveződik, mert ez idén 100 éves. Sikerült megszerezniük hozzá a párját, a Narancsos csendéletet és így a két kép egymás mellett látható a kiállításon - nálam nem :) - , amely július végéig tart. Hihetetlen gyönyörűek ezek a képek, ezek a színek... Nem tudok betelni velük! Mindenkinek ajánlom egyúttal a hung-art.hu honlapot, aki szereti a magyar képzőművészetet. Itt igen gazdag gyűjtemény található. Jó nézegetést!




























Forrás: stop.hu
Képek:
hung-art.hu/



Tegnap pedig "Alvar Aalto házai - örök formák" címmel nyílt kiállítás a budapesti Néprajzi Múzeumban. A finn építész, formatervező és várostervező munkásságát maketteken, fotókon és más dokumentumokon keresztül tanulmányozhatjuk augusztus 1-ig a múzeumban. Nagyon szeretnék elmenni, remélem sikerül!
Nagyon jó ez a kép róla szerintem, olyan makacsnak, megalkuvást nem tűrő figurának látszik. Ezen kívül rendkívül öntudatosnak tűnik , lehet hogy egy kicsit nagyképű is volt. Ki tudja?

Mindenesetre a házai, bútorai még ma is modernek és szépek.

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét!






Nincsenek megjegyzések:

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails