Oldalak

2011. 08. 04.

Hagyományos angol konyhák


Nézzünk meg néhány tipikus tradicionális angol stílusú konyhát. Kevésbé egységesek, mint mondjuk egy olasz konyha; nagyon gyakran a sütő nem beépített, hanem különálló nagy gép, amely magyar szemmel nézve szokatlan módon inkább a vendéglátóipari egységek készülékeire hasonlít. Külön méretes kő- vagy porcelán mosogatót is gyakran láthatunk; ez sem épül-simul bele a munkalapba, és a munkalap is gyakran több különböző anyagból áll össze: egy része például tömör fa, másik inox, esetleg hagyományos laminált lap. A frontok, vagyis a szekrényajtók szinte mindig keretszerkezetes, vagy lambéria-szerűen összerakott fa ajtók fogantyúként az elmaradhatatlan gombokkal, amelyek igen jellemzőek erre a stílusra.
Sokat tesz az összképhez a kiegészítők látható elhelyezése, a sok nyitott polc, amelyeken nem csak a konyhai eszközök, de virágok, könyvek, egyebek is találhatóak.















11 megjegyzés:

sea970 írta...

Hmmm... Máris eszembe jutott a finom angol reggeli, amire manapság már csak hétvégén van idejük, mert olyan tetemes mennyiség. De szerencsére pont ezért ki is tart, amíg a Towert körbejárod. :-)))

Klein Kinga írta...

@sea970: És az miből áll?

Szilvai írta...

Emlékszik valaki at Átkozott boszorkák-ban arra a konyhára és a belőle nyíló télikertre/fűszernövény tárolóra/szárítóra? Na az az én kedvencem!

Klein Kinga írta...

@Szilvai: Felkeltetted a kíváncsiságomat és kiderült, hogy van egy Sandra Bullock film, amit még nem láttam!Köszi! Cserébe keresek képeket a konyháról és ha vannak elfogadhatóak, készítek belőle egy bejegyzést.

Szilvai írta...

Ezen egészen jól látszik:
http://www.youtube.com/watch?v=stQ31X8COWw&feature=related

Szilvai írta...

Még ezen is egy kicsit:
http://www.youtube.com/watch?v=kqagze-2Flo&feature=related

sea970 írta...

Angol reggeli: tüktoj, bacon, sült paradicsom szeletek, sült kolbászkák, paradicsomos bab, tejes tea, narancslé. Későn kelőknek akár korai ebédnek is ajánlott. :-)

sea970 írta...

És az a S. B. film tényleg jó a boszi konyhával. :P

Klein Kinga írta...

@sea970: És ezt mind megeszik?
@Szilvai: Köszi, megnéztem őket, és a filmet is meg fogom! Tényleg nagyon hangulatos konyha, annak ellenére, hogy nem is nagy.

Szilvai írta...

Háát! Mihez képest? :))

Klein Kinga írta...

@Szilvai: Néztem sokáig, ahogy ott táncolnak körbe-körbe, hát ott csak egy embernek való hely van a sziget és a szekrény között, de lehet hogy meg kell néznem, hogy teles képet alkossak róla.

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails