Oldalak

2010. 05. 25.

Piros bejegyzés névnapra
Kedves Sztittyó!

Arra gondoltam, miért ne adhatnék egy bejegyzést ajándékba valakinek, aki nagyon közel áll hozzám? Ismerem az ízlésed és remélem lesz egy-két lakás, amit életedben még berendezhetsz magadnak és a családodnak, valamint hasznos lehetne olvasóim számára is, amit már többször próbáltam elmondani neked, de nem nagyon hallgattál meg.
Piros, piros, piros. Ez kéne neked minden mennyiségben, ezért összegyűjtöttem számodra néhány piros (vörös, narancs, bordó) színben pompázó fotót. Nem csak a lakberendezésben, de ez maradjon meglepetés!
Elmondom azért, amit erről gondolok. Én is imádom a pirosat, illetve volt egy szakasza az életemnek, amikor majdnem úgy rajongtam érte mint te. Be is festettem a nappali-háló-dolgozó szobám egyik falát - hiszen ismered - enyhén terrakottába hajló vörösre, persze divat is volt. Eleinte nagyon tetszett, aztán úgy éreztem kezd sok lenni. Piszkál, vibrál, örökké tettekre sarkall, néha szinte már éget. Több részből áll a kérdés. A szoba nem nagyon kicsi, ezért nem is volt rossz először, a színt is jól eltaláltuk, ezzel tehát elvileg semmi gond nincs. A baj ott kezdődött, hogy ez egy többfunkciós szoba egy lakótelepi lakásban, rengeteget tartózkodom ott és mindig mindenhonnan látom azt a falat - tehát mégis kicsi a szoba hozzá. Kiderült, hogy nappal még csak-csak, de este pihenéshez nem megnyugtató, jobb lenne valami kevésbé intenzív szín, ami segíti az esti ellazulást. Ezen kívül szép lassan idővel megváltoztam. Most már zavar, nem szeretném mindig látni. Úgy tűnik tehát, hogy átfestés lesz a sorsa. Most már csak ki kell találni, mi lesz a következő szín. Vigyázni kell tehát a pirossal még így is, de egy olyan picike szobába, mint a tied, lakótelepi félszoba, nagyon nem ajánlanám, hogy minden piros legyen, a fal is a bútorok is. Az már eleve olyan pici, és ez a szín még jobban összenyomja a szobát. Ezen kívül számolni kell a piros sajátságos, intenzív hatásával. Szenvedélyes, tüzes, türelmetlen. Persze te pont ilyen vagy, ezért érzed úgy hogy olyan jól kifejez téged, de hidd el elég csak jelzésértékűen egy-egy bútorra, falrészletre felvinni és meglesz a jó hatása, amiért szereted, viszont nem borít be mindent átható akarnokságával. Hidd el nem leszel mindig ilyen szenvedélyes te sem:)
Mértékkel alkalmazva a piros, a megfelelő helyen és időben (pl. megvilágítás) fejti ki jó tulajdonságait és háttérbe húzódik, ha nincs rá szükség. Nekem ezek a tapasztalataim, gondolkozz ezen, hátha fel tudsz belőle használni valamit.
Most pedig jöjjenek a képek!
Via: cocokelley.blogsp.com; Forrás: Elle Decor,photographed by eric piasecki, design by steven gambrel

Fotó: piecesinc.com

Fotók: housetohome.co.ukFotó: countryliving.com


Fotó: decorativeandarearugs.comFotók: idealhomemagazine.co.uk

Fotók: furnituresblog.com


Fotó: ingatlanmenedzser.hu Fotók: piecesinc.com

Fotó: roomenvy.wordpress.com


Ezt a vázát Alvar Aalto tervezte, akinek műveiből kiállítás nyílt a Néprajzi Múzeumban. Erről írtam az előző bejegyzésemben.
Fotók: qmark.wordpress.com


Fotó: valcucine.it

Fotó: webtappetti.it

Idáig a lakberendezés és most egy kis ráadás:Fotók: jcrew.com
Képek:eclectick.huÉs a bonus track:


Fotó: autospectator.com


NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!


Virágfotók:projectwedding.com
Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails