Oldalak

2018. 03. 18.

Megjött a hangom

Aznap, amikor a könyvecske megérkezett, és kézbe vette, az Álmok résznél nyílt ki, átfutotta, és az éjjeli szekrényén hagyta a tollal, amely vele együtt érkezett. Addig is írta az álmait, de éjjel sosem vette rá magát, mindig megvárta a reggelt és csak akkor írta le, amennyire emlékezett belőle. 
Éjjel intenzíven rémisztő, szorongásos álma volt. Ritkán álmodott ennyire emlékezetesen meghatározót, egész napjára kihatót. Úgy érezte, hogy pokolian rossz szándékkal közelít felé valaki, de nem lehetett látni, ki az. Csak a lihegése hallatszott, ahogy egyre közelebb és közelebb jön. Álmában is ágyban feküdt, de valamiért nem bírt mozdulni, mintha beteg lett volna. Volt ott valaki más is a szobában, de háttal állt neki. Kiabálni akart, hogy segítséget kérjen, de nem volt hangja. Mikor már egyre frusztráltabban, sokadszor ismételte ugyanazt a szót, de legfeljebb suttogás jött ki a torkán üvöltés helyett, egyszer csak végre kiszakadt belőle:  
- S e g í t s é g! 
Ez viszont már a valóságban is egy hangos kiáltás volt. Fölébredt. Mindenki rémült volt körülötte, ő viszont megkönnyebbülve nyugtázta, hogy sikerült végre segítséget kérnie: megjött a hangja. Aztán lejegyzett néhány sort az új füzetbe és visszaaludt. Reggel pedig érdeklődve nézte az éjszakai kusza kézírást és a jegyzet alapján a teljes álmot leírta a naplóba.



Idén lesz negyedik éve, hogy intenzíven és néha nyilvánosan is boncolom önmagam. Sokszor úgy érzem, semmi nem lett jobb tőle, sokszor pedig úgy, ha ezt nem csinálnám, már nem igazán élnék, inkább csak olyan élőhalott módon. Egy viszont biztos: külső segítők és az írás nélkül nem haladnék semerre. A kézzel leírt gondolatok által mindig meglepően új világokat fedezek fel, melyek mind bennem élnek. Egyszerre több füzetet is vezetek, de most Hegedüs Erika, a Több van benned, mint gondolnád oldal szerzőjének Újragondoló naplóját kaptam kipróbálásra és a fenti eset tényleg megtörtént velem, pontosan úgy ahogy leírtam. Hiszem, hogy mindennek jelentősége van, ami történik velem és ha le is írom valamilyen formában a tapasztalataimat, érzéseimet, az segít a feldolgozásban, önmagam megértésében. Az Újragondoló napló ráadásul nem csak egy egyszerű jegyzetfüzet, de inspiráció is. Erika az első oldalakon néhány fontos témában olyan gondolatébresztő jegyzeteket írt, melyeknek újragondolása valóban elindíthat egy vágyott élet felé. Témák, melyeket ha valóban végiggondolunk, változtatásra késztetnek. Kérdések, melyekre ha őszintén válaszolunk magunknak, meglepő, új úton indíthatnak el. Meghozhatják igazi, belső hangunkat.

Az Újragondoló naplót itt rendelheted meg.






Nincsenek megjegyzések:

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails