Oldalak

2011. 04. 02.

Fehérebb a fehérnél?

A következő londoni lakás, már szinte teljesen fehér, de csak szinte. Nem nagyon tudok elképzelni egy minden kis apró szögletében is fehér lakást. Egyrészt nagyon szeretem a színeket, főleg a természetes árnyalatokat magam körül, másrészt minden anyag másképp fehér, még ha ugyanarra az árnyalatra is próbálnánk színezni. Más lesz a fehér fára festve, magasfénnyel, vagy matt hatással, más a porszórt festék a fém felületen, a falra festve és más a textilek különböző fajtáin is a lenvásznon, voile függönyön vagy a szatén ágyneműn.
Itt nem is ez történik. Figyeljétek meg, mindenhol hagytak egy kisebb-nagyobb felületet, ami más színű: parketta, gyerekjátékok, rózsaszín ágynemű, zöld kanapé és ez remekül feldobja a fehéret, nem beszélve a közelebbi szürkésfehér vagy natúr árnyalatokról, amelyeket szinte észre sem veszünk, mégis valójában eltérnek a fehér alaptól. Azért hangsúlyozom ezt mert szerintem ez az egyik titka az itt fellelhető harmóniának: a jól eltatalált színek, árnyalatok. A másik, a klasszikus és modern elemek aránya: a konyha és a nappali szinte teljesen modern, a többi helyiséggel ellentétben, amelyek viszont erőteljesen klasszikusra vannak véve, mégsem bántó, vagy stílustalan az összkép.

Ne feledkezzünk meg arról hogy megemlítsük a fürdőt, ami igazán különlegesen kellemes szoba hangulatúra készült. Nekem legalábbis nagyon tetszik. Jóformán csak attól fürdő, hogy benne van a kád, meg a mosdó egyébként nézhetnénk lakószobának is. Ez a törekvés, mint trend egyébként megjelent a a tavalyi frankfurti ISH vásáron is. Lényege: szakadjunk el az eddigi fürdőszoba elképzelésektől! Rendezzük be szabadabban, mobilabban fürdőszobánkat, nem muszáj plafonig csempéztetni, sőt egyáltalán nem muszáj! Vannak már kitűnő vízálló falfestékek is. Ne csak a fal mellé tegyük a berendezési tárgyakat, egy szép kád jól mutat a szoba közepén is. És végül visszatérve a kiinduló gondolathoz hasonlíthat fürdőszobánk inkább egy szoba, mint egy fürdő képére.
Forrás
Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails