Oldalak

2010. 07. 24.

Konyhai munkalapok és más - üvegből

Anyagok a lakberendezésben


Nem tudom tudjátok-e, de üvegből is lehet munkalapot készíteni, mégpedig nem is akármilyet! A Lechner Hungary Kft. segítségével szeretném most bemutatni egy kicsit, hogy milyen lehetőségek vannak ezen a téren. A Lechner Hungary - a német Lechner anyavállalat magyarországi leányvállalata -, mely a laminálttól az üveg munkalapig sokféle típusú munkalapot gyárt, mondhatnánk, hogy munkalap specialista. A magyar piacon nem is tudok másról, aki kifejezetten konyhai munkalapot gyártana üvegből, ha tudtok, írjátok meg nekem, érdekelne. 2006 óta gyártják ezeket a termékeket, kétféle néven. Egyik márkanevük a La Vico, amely a munkalap programot takarja és van egy másik is, ez a Vitro, amely a hátfal kollekciót jelenti. Ez utóbbi termékeket nem csak konyhai hátfalnak használhatjuk, hanem egyéb lakberendezési célra is például bútorokhoz, térelválasztónak vagy tolóajtónak.
3 féle felülettel és rengeteg féle színben kaphatóak. Az egyszínűek színüket a hátoldalon 650 fokon beleégetett kerámia alapú festékrétegből kapják, ezáltal színük UV-álló és hőálló, valamint kap egy kis mélységet azáltal, hogy a túlfelén van a festék. Különlegesen szép felületek jönnek létre ezáltal. A mintás felületek egy speciális, a gyár által 2008-ban kifejlesztett dekornyomással készülnek és a gyári választékon kívül egyéni dekorral is felhasználhatóak, vagyis csak egy jó minőségű digitális kép kell hozzá. Indítsátok be a fantáziátokat, hogy kinek vagy minek a képét raknátok föl egy térelválasztóra, vagy egy gardróbszekrényre!
Az üveg munkalap előnye, hogy mivel teljesen pórusmentesen sima, abszolút higiénikus, könnyen tisztítható ezen kívül eléggé hőálló és nem hagynak rajta foltot a különböző élelmiszerek. Súrolást, karcolást viszont nem szereti, de az előbbiek miatt nincs is rá szükség, elég egy puha rongy, hogy tisztán tartsuk. Nem törhetetlen, de mivel természetesen edzett üvegről van szó általános konyhai vagy fürdőszobai használat mellett sokáig gyönyörködhetünk a nem mindennapi látványban és használhatjuk megelégedésünkre.
Ha bármilyen kérdésetek van, állok rendelkezésre és akkor most egy pár enteriőr fotó a kínálatból:
Köszönöm Takács Krisztiánnak, a Lechner Hungary munkatársának a cikk megírásához nyújtott segítséget.

Forrás: D. Lechner GmbH. Minden jog fenntartva!

Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails