Oldalak

2010. 06. 14.

Látogatás a Siemensnél

Elnézést kérek mindenkitől, aki már várta ezt a bejegyzést, sajnos technikai okok miatt nem tudtam előbb megírni.
Mint konyhastúdióban dolgozó lakberendező hivatalos vagyok időnként oktatásokra egy-egy háztartásigép gyártó céghez. A Siemens - hivatalosan a BSH , a Siemens és a Bosch márka magyarországi leányvállalata - már második éve azt az újítást vezette be oktatásain, hogy meghív egy médiában közismert szakácsot - a nevét sajnos reklámjogi okokból nem írhatom ide - , akivel közösen a cég gépeinek használatával megfőzünk egy teljes menüt és aztán persze meg is esszük közösen. Igen, megfőzünk, mert mi is segédkezünk ilyenkor a sütés főzésben. Mondhatom igazán jó ötlet és nagy élmény, több szempontból is: nem csak egy száraz ismeretanyag átadás történik, de használat közben ismerjük meg a gépeket és így természetesen sokkal jobban tudjuk ajánlani a vevőknek. Ezen kívül közelebbről is megismerjük egymást szakmabeliek, közvetlenebbül tudunk szót ejteni szakmai dolgokról vagy másról is és nem utolsó sorban megismerhetünk közelről egy "híres" embert, aki nagyon kellemes társasági ember, és akitől néhány konyhai fortélyt is kapunk ajándékba.
Beszélnék röviden néhány fontos újdonságról a cég háza táján. Az egyik, amit megtudtunk, hogy most már mindkét márkából kaphatóak olyan beépíthető mosogatógépek, amelyeket oszlopelembe is be lehet építeni, egyszerűen szólva ugyanúgy mint egy sütőt, méreteik is hasonlóak, ami főleg a gyári elemes bútorokkal dolgozóknak öröm. Ez eddig tudtommal más márkából konyhastúdióban vásárolva nem elérhető itt Magyarországon. Aztán nemsokára kapható egy új Bosch LCD kijelzős főzőlap, amely az oktatónk Varga Dani szerint a piacon egyedülálló. 56 sütő és főzőprogramot tartalmaz 30 nyelven, köztünk természetesen magyarul is, sütő- és főzőszenzorral is rendelkezik. Ez magasabb szintű kommunikációt tesz lehetővé a felhasználóknak, egyszerűbbé teszi bizonyos szempontból a gép kezelését. Bár ha valaki eddig a mobiltelefonját is nehezen tanulta meg kezelni, annak lehet, hogy egy régebbi típus is megteszi, aki viszont szereti a műszaki újdonságokat, annak figyelmébe ajánlom. Lesz még egy igazi újdonság, egy úgynevezett discControl (ez egy Pdf. dokumentum és a 11. oldalon megtalálhatjátok)kezelőfelület, ami úgy néz ki, hogy 4 darab kis fekete korong, mágneses tárcsa helyezkedik el elöl egy inox csíkba beletéve és ezeket forgatva lehet beállítani a kivánt hőmérsékletet.Amint tudok képeket is szerzek ezekről és bemutatom őket részletesebben.
És most következzék az élménybeszámoló a fényképekkel.

Teljes újdonságként idén meghívták Király Zsuzsannát, a Molinari Caffe ügyvezetőjét, aki fincsi kávékat főzött nekünk az alább látható Siemens csúcskategóriás kávéfőzőgépen és férjét, aki mesélt a kultúrált kávéivásról, a kávé minőségéről , pörköléséről és még sok minden más érdekességről.


Az előkészített asztal.


Ez egy ristretto - volt. Megittam :)
És így készül a latte macchiato.




Itt még üres a terep.



Kezdődhet a főzés!
Ők a gőzsütőre várnak.
Gorgonzola, szárzeller - nyersen is nagyon finom!
És a Siemens gőzsütő.
A spárga és a fehérbor barátkoznak, háttérben a szufléformák kivajazásra várnak.
Siemens digitális konyhai mérleg, nagyon mutatós és kis helyen elfér, mert ha nem használom összecsukhatom.
Fűszernövények háttérben a pultba épített Teppan Yakival.
Készülődik a csoki szufflé :)
Itt már kész a főfogás. Isteni volt.
Amit az előtérben láthattok egy nagyon szép fehér színű főzőlap. Touch Slider kezelőfelülettel. Az azt jelenti, hogy egy sávon fokozatosan végighúzod az ujjad, amíg el nem éred azt fokozatot, amit szeretnél.
Ez lett a spárgaleves, kis ropogósra sütött baconnal.
És bizony a mosogatót is bepakoltuk közben.
Készülnek a csoki szuflék.







Desszert: Csokiszuflé vanilia fagyival.
Akkor jó ha a belseje folyik. Minden nagyon finom volt!Nyamm!

2 megjegyzés:

Kukla Edina írta...

Ez nagyon pazar! Legközelebb nem mehetnék én is?:-)) A konyhai mütyürök pedig lassan beszélgetni fognak velünk, vagy rácsap a kezünkre, ha elsózzuk az ételt! Hol tart a világ, hihetetlen! Tudnék válogatni!

Klein Kinga írta...

Lehet, hogy csak vicceltél, de meg fogom kérdezni, hogy mondjuk önállóan dolgozó lakberendezőknek nincs-e ilyen lehetőség. Miért ne lehetne? A Miele-nél biztos, hogy van, csak pénzbe kerül, de bárki mehet. Ott van egy saját szakácsuk,akit erre alkalmaznak - nem kevésbé ügyes - illetve ott mi nem főzünk csak nézzük, de az is érdekes. Ha megyek oda, majd arról is írok bővebben.

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails