Oldalak

2010. 07. 02.

Éljen a nyár, avagy kerti bútorok - még 1szer

Még egy elmaradt bejegyzés a kerti bútorkról...

Nem értek a kerttervezéshez, csak ahogy ezeket a hangulatos képeket nézegettem az jutott eszembe miért nem látok ilyeneket itt Magyarországon? Tisztelet a kivételnek, meg amit nem láthatok a zárt kapuk mögött. Szeretnék látni hangulatos kerteket, kanyargós utacskákat, patiókat fapadlóval vagy téglával, modern kerteket különleges formájú bokrokkal, vitorlaszerű árnyékolókkal, százéves fapadokat egy fa árnyékában meg ilyesmiket. Mármint a városban, vagy máshol sétálva, nem csak az újságokban meg a neten.
Aztán arra a hatalmas :) felismerésre jutottam, hogy ehhez sem mindig csak pénz kéne, hanem némi fantázia és idő, illetve hogy kedvünk legyen eltervezni a kertünket és azt meg is valósítani. Ismeritek azokat a kerteket ahol körbe a kerítés körül van mindenféle ültetve és középre meg semmi? Még akkor is, ha ott "szép zöld gyep" van, milyen lehet nyáron, 30 fokban, hogy sehová sem lehet menekülni a tűző napsugarak elől. Na jó mondjuk egy napernyő, de az mégse olyan mint egy fa árnyéka, vagy egy pergola...
És mit gondoltok mondjuk egy olyan kertről, ahol zeg-zugos kis utacskán mászkálhatsz körbe és egyszercsak egy eldugott öreg padra bukkansz. Bokrok, fák virágok változatosan népesítik be ezt a kertet, mindig virágzik valami és mindig találhatsz árnyékot magadnak. Van benne esetleg egy kis tavacska is és itt-ott szobrocskákba vagy öreg kőkaspókba botlasz. De ez csak az én, talán túlzottan romantikus elképzelésem egy kertről, ha neked másmilyen, képzeld el, tervezd meg és hozd létre. Összeszedtem egy két képet a kerti bútorok ürügyén, szerintem mindenki talál magának valót. Jó ötletelést, tervezgetést és munkát!






traditionalhome.com




7 megjegyzés:

B.Tier Noémi írta...

Nagyon szépségesek. Legjobban persze a fa hintaágy tetszik :) Megadom a szállítási címet, és jöhetnek ;)

Klein Kinga írta...

Előbb utalni kell legalább a felét! XD

Dekorella írta...

Rendkívül hangulatos képeket válogattál össze Kinga! Most az idő miatt kicsit hanyagolom a lakásdekort, úgyis a kertben töltjük a napjainkat, így a kerti megoldások ötletek vonzanak. Illetve csak töltenénk minden percet a szabadban, ha a nagy meleg engedné. A kertünk még építés és növekedés alatt van, így hiába áll néhány fa a kertben árnyékot még alig adnak. Pedig az én álmom is egy zegzugos kert, ahol minden kanyarban más meglepetés vár. Na azért ehhez nagy tér is kell. Mert legyenek növények a kerítés mentén a belátást gátolandó céllal, legyenek lombos fák, füves terület napfürdőzni és játszani, rózsalugas, árnyas padok, hintaágy, virágágyások és konyhakert. Nagyok az igényeim. :-)
Ó és az egyik képen pont a lányom imádott új ikea vaságya szerepel. Milyen szuperül mutat a kertben is!!!!

Klein Kinga írta...

Kedves Dekorella, örülök, hogy tetszenek a képek. Annyit összegyűjtögettem, hogy alig bírtam választani közülük, még meg is maradt egy pár. És annak is örülök, hogy belőled is hasonló érzéseket csalogattak elő.

aletta írta...

A mi kertünk nagyon modern lesz. Még 1-2 hét és elkészül. Igen, ez pontosan azt jelenti, hogy minden szögletes, mértani és a fák is lehetőleg aprók és formatervezettek. Hogy hogy lesz itt árnyék? Nnna, majd szerzünk jó kis vitorlavásznakat. :-)
Pedig hogy imádom a zegzugos, burjánzó, romantikus kerteket is kőpadokkal, csobogókkal... Ha egyszer lesz nyaralónk valahol délen, vendégszerető olasz vagy spanyol barátainknál, akkor ott olyan lesz. Csak győzzem kivárni...

Klein Kinga írta...

Kockafák? Engem érdekelne, hogy néz az ki? =D

aletta írta...

Gömbfák azok, teee! Na jó, én nem voltam egyértelmű. :-)

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails