Oldalak

2010. 07. 02.

Éljen a nyár, avagy kerti bútorok - még 1szer

Még egy elmaradt bejegyzés a kerti bútorkról...

Nem értek a kerttervezéshez, csak ahogy ezeket a hangulatos képeket nézegettem az jutott eszembe miért nem látok ilyeneket itt Magyarországon? Tisztelet a kivételnek, meg amit nem láthatok a zárt kapuk mögött. Szeretnék látni hangulatos kerteket, kanyargós utacskákat, patiókat fapadlóval vagy téglával, modern kerteket különleges formájú bokrokkal, vitorlaszerű árnyékolókkal, százéves fapadokat egy fa árnyékában meg ilyesmiket. Mármint a városban, vagy máshol sétálva, nem csak az újságokban meg a neten.
Aztán arra a hatalmas :) felismerésre jutottam, hogy ehhez sem mindig csak pénz kéne, hanem némi fantázia és idő, illetve hogy kedvünk legyen eltervezni a kertünket és azt meg is valósítani. Ismeritek azokat a kerteket ahol körbe a kerítés körül van mindenféle ültetve és középre meg semmi? Még akkor is, ha ott "szép zöld gyep" van, milyen lehet nyáron, 30 fokban, hogy sehová sem lehet menekülni a tűző napsugarak elől. Na jó mondjuk egy napernyő, de az mégse olyan mint egy fa árnyéka, vagy egy pergola...
És mit gondoltok mondjuk egy olyan kertről, ahol zeg-zugos kis utacskán mászkálhatsz körbe és egyszercsak egy eldugott öreg padra bukkansz. Bokrok, fák virágok változatosan népesítik be ezt a kertet, mindig virágzik valami és mindig találhatsz árnyékot magadnak. Van benne esetleg egy kis tavacska is és itt-ott szobrocskákba vagy öreg kőkaspókba botlasz. De ez csak az én, talán túlzottan romantikus elképzelésem egy kertről, ha neked másmilyen, képzeld el, tervezd meg és hozd létre. Összeszedtem egy két képet a kerti bútorok ürügyén, szerintem mindenki talál magának valót. Jó ötletelést, tervezgetést és munkát!


traditionalhome.com
Megjegyzés küldése

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails