Oldalak

2010. 04. 14.

Ma nyílik az i Saloni

The Event is back.
Az i Saloni egy Milánóban 49 éve minden év áprilisában megrendezett nemzetközi bútor kiállítás és vásár. Talán a legnagyobb ebben a szakmában. Pontosabban fogalmazva egy hatalmas "kiállítás-naprendszer", amelynek napja a bútorkiállítás - Salone Internazionale del Mobile - és a körülötte legközelebb keringő bolygó, a lakberendezési kiegészítők kiállítása - Salone Internazionale del Complemento D'arredo. Ez a két rendezvény bemutatja a bútorok és kiegészítők minden típusát az egyedi darabtól a sorozatgyártottig és minden stílust a klasszikustól a modernig, a dizájnig. Megrendezésre kerül még minden második évben, így idén is, az Eurocucina - a konyhával foglalkozó szakkiállítás, a Salone Internazionale del Bagno - ugyanaz fürdő témában és a fiatal tervezők kreativitásának szentelt Salone Satellite. Mindezeken kívül számos kísérő rendezvénye van az i Saloni-nak köztük egy egész Milánót átfogó négy részből álló kiállítás sorozat szintén hasonló témákban.
"Egyik oldalról a kiállítási rendezvények, másik oldalról a kísérő események megteremtik így a kultúra és a projektek koncentrációját, és egy igazi, hamisítatlan várost alkotnak: " A Szalonok Városát". Olvasható a kiállítás honlapján.
Igazi szakmai összejövetel ez, amely csütörtöktől vasárnapig tart, és csak vasárnap fogadja nagyközönséget, addig kizárólag a szakmában dolgozók látogathatják.
Nekem három magyar résztvevő nevét sikerült összegyűjteni, ha tudtok még kérlek írjátok meg. kíváncsi vagyok vannak-e még és kik.
Tehát a magyar résztvevők nem fontossági sorrendben a következők:

- Balaton Bútor Kft.
Őket a kiállítás honlapján találtam, a saját honlapjukon nincs erről tájékoztatás. Az olasz honlap szerint a főkiállítás 18D07-es standján lesznek megtalálhatóak. Egyebek közt náluk kapható Szikszai László Kabóca széke. Úgy tudom ez a Szikszai László áll Sixay Furniture mögött, róluk tettem már említést a Lakástrendről szóló beszámolómban.




- IVANKA Beton Design
A hg.hu szerint az IVANKA már tavaly is sikerrel szerepelt az i Salonin, idén is meghívták őket. Többek között a Beat Boom PROPELLER asztalukkal szerepelnek majd. Bővebben itt olvashattok erről.




- Desidea Studio

Róluk meg annyit tudok, hogy a kiállítás ideje alatt zárva lesznek. Ez gondolom azt jelenti, hogy kint vannak, ami nem is csoda, hisz a sok olasz márka képviseletében ott a helyük! Illusztrációnak az FDV Group általuk forgalmazott Gallery Vetri d'arte kollekciójából egy montázst választottam.

Buon lavoro e buon divertimento a tutti partecipanti! Jó munkát és jó szórakozást minden résztvevőnek! Bárcsak én is ott lehetnék! :(
Források: hg.hu, cosmit.it, balaton-butor.hu, desidea.hu

2 megjegyzés:

sea970 írta...

Majd ha egyszer nyerek a lottón, akkor elmegyünk. Te megnézed a kiállított tárgyakat. Én pedig a kiállítókat. Olasz pasim még úgysem volt. :D :D :D

Klein Kinga írta...

Oké, köszi, de számodra nem biztos, hogy pozitív tapasztalat lesz (ide képzeljél egy kuncogós szmájlit a g-mailből)!

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails