Oldalak

2010. 04. 25.

A cipész cipője - na és a zoknija


Ha valaki nem ismerné, bemutatom nektek Karim Rashidot. (Hogy ki ő, mindjárt kiderül.) Találtam a lakásáról fényképeket és egy cikket a Times online kiadásában. Ezt lefordítottam kis segítséggel és közreadom nektek. Tisztában vagyok vele, hogy legtöbben nem ilyen lakásra vágyunk - én sem -, de úgy gondolom érdekességnek nem utolsó és számomra példaértékű, ahogy önmagát kifejezi ezzel a lakással, szinte egy az egyben hasonlítanak egymásra, nem? Csak annyit mondok, zokni:) Bár itt, ketten laknak a feleségével, az ő ízlése hol jelenik meg vajon, vagy ennyire azonos a kettejük elképzelése?
Ime a cikk:
"Kevés dolog fekete és fehér Karim Rashid világában. Az egyiptomi születésű, félig angol, Kanadában nevelkedett, new-yorki székhelyű designer és belsőépítész szereti a mesterséges és felfokozott színeket, különösen a pinket, amelyet jóformán minden nap visel és amely legtöbb munkájában szerepel.
- A színpalettám 30 éve ilyen - mondja. - Tinédzserként pink ruhákat viseltem. Ez az egyetlen vitatott szín. Ma még radikálisabb vagyok, mert az emberek még konzervatívabbak. A pink pozitívvá és feldobottá teszi az embereket. Rashid 3 havonta cseréli tapétáját: a jelenlegi a saját tervezése. Az interiors-europe.co.uk árukészletében egy sor van az ő tervezéséből.
Rashid loft lakása Manhattan Chelsea negyedében van, a design stúdiója fölötti emeleten. Az egyterű helyiséget feleségével, Ivana Puric-csal osztja meg, és még néhány tárggyal abból a 2500-ból, amelyeket ő tervezett. A kulcsszereplő az öntött műgyanta padló, amely egy galéria érzetét kelti: designerresinfloors.co.uk


A polcok nem túl nagy felületét kisebb dísztárgyak töltik meg, mint ez a Rashid szobrocska is. Néhány nagyobb munkáját kis méretű tárgyként tervezte meg, ideértve a szépségápolási termékek csomagolását, valamint Issey Miyake és Prada számára készített kiegészítőket.


A konyhaasztal egy rendelésre készült egyedi darab. Rashid saját kerámiái díszítik, melyeket mentorával, az Ettore Sottsass-szal való közös munka inspirált.


A Rashid által tervezett kanapék és székek között a nappali terében van egy a korlátozott példányszámú rózsaszín Veuve Clicquot Loveseat nevű székekből. (eclicquot.com).
- A tárgyaiddal élni folyamatos tökéletesítést jelent, de nem nagyon ragaszkodom hozzájuk.- mondja Rashid. - Bármelyiket megvehetik egyszer.


A lakás hátsó részét a zenének szentelték a Rashid által kreált dupla lemezjátszó asztallal, amelyet az amerikai Target boltlánc gyártott. Klubokban is fellép, mint DJ, és van két mix CD-je, a Newyorkelectropunkfunk és a Newyorkelectronew.


-Még mindig négyvagy öt házibulit tartok egy évben. - mondja. - A lakás már egy csomó különböző társadalmi csoportot látott. Igazán feldobhatnám még valamivel."
karimrashid.com

Szöveg: Mark C O'Flaherty

Fordítás: Klein Kinga és Klein Dóra

Forrás: timesonline.co.uk

9 megjegyzés:

sea970 írta...

Asszem nekem is van valahol ilyen színű zoknim. Előkeresem...
:-)

Klein Kinga írta...

De csak ha ilyen tapétát is szeretnél, mert a kettő együtt menő!!!

sea970 írta...

ööööö.....
Asszem még nem vagyok elég felkészült egy ilyen tapétára. Elégedett vagyok a jelenlegi narancssárgával. Olyan szép napsütötte színe van. :-)

Unknown írta...

Hát mit mondjak...
Aletta mellett kinyílt nekem a világ a színek terén, de most valahogy úgy érzem még nem jött el az iő, hogy mályvacukorházban lakjak! :)
Amúgy vannak jó dolgai a pasinak, csak néha azt érzem, hogy kicsit túlfoglalkoztaják manapság.
Talán emiatt van, hogy néha már nem annyira sokkolóan átütőek a dizájnjai.
Na de az a zokni... az üt. Nem tudom láttátok-e a Rém rendes család azon részét, amikor az UFÓ-k eljönnek Al zoknijáért. Na ezért lehet, hogy még ölni is tudnának! :)

Klein Kinga írta...

Hát igen,sajnos az idézett filmet nem láttam, de el tudom képzelni, ismerem a sorozatot. Itt cseng a fülemben Básti Juli hangja: Aaaaaaaaal!
Visszatérve a lakásra, nekem még a két nappali úgy ahogy elmegy, de a konyha nagyon sok, vibrál, egy percig nem tudnék nyugodtan főzni. Különben is hogy nézne ki egy ilyen konyhában egy tál csirkepörkölt galuskával és (nyári)ubisalival...?

Kukla Edina írta...

Hát szerintem nem sok időt tölthet otthon és ha otthon is van nem hiszem hogy galuskát fog főzni, esetleg egy kávét, na meg a parti arcos a pasi, azokra viszont pillanatok alatt alkalmassá válhat a lakás. Asszem én saját részről bírnék benne 2 hetet.

Klein Kinga írta...

Akkor eddig te vagy a győztes, szerintem. Bár ha eljutnék New Yorkba, nem sokat lennék "otthon".

aletta írta...

Szerintem én sokáig bírmám és a lakás összes színéhez van zoknim. Sőt, még harisnyám is! :-)

Klein Kinga írta...

Senki többet, először?

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails