Oldalak

2014. 01. 01.

Újévi fogadalom helyett

Talán idén először nem érzem, hogy ez a nap más lenne, mint a többi. Nem nagyon éreztem a karácsonyi hangulatot sem, de a szilveszteri "mindeképpenbuliznomkell"-fíling is kimaradt. Mindez bármiféle rossz érzés, elégedetlenség nélkül történik. Történt velem persze jónéhány kellemetlen esemény a tavalyi évben, mégis összességében azt kell, hogy mondjam szépségesen nehéz év volt. Nem kívánnám újra a sok fájdalmat, de az általa megkapott tapasztalatot köszönöm és élvezem. Magasabb szintre emelte az életem. Kényszerhelyzetben olyan döntéseket hoztam, amelyeket egyébként soha meg nem tettem volna. A sírás és önmarcangolás idejét lerövidítve a lényegre fókuszáltam, nagy levegőt vettem és léptem. Talán előbb is lehetett volna? Ki tudja ...? Tanácsot nem adunk; ez segítő foglalkozású emberek körében köztudott, hívom inkább tapasztalatnak, melyet a jövőre nézve megfogalmazok magamnak (esetleg leírom a blogomban, de az is csak egy személyes napló, nem?)
1. Pánik után a lehető leghamarabb tisztázd a helyzeted, vedd számba a veszteségeket és írd le őket. Kész, vége ugyanazt már nem kapod vissza. 
2. Érzelmek nélkül, logikusan gondolkodva elemezd a helyzeted és tervezd meg a lépéseket. Ha kell kérj segítséget, de ne sírj, ha nem adnak, menj tovább lesz olyan aki igen, de biztos nem úgy és nem akkor, mint  ahogy elképzelted.
3. Vágj bele azonnal a megvalósításba, ha a szituáció megkívánja! Tedd, ahogy elképzelted, de maradj spontán. Ha új helyzet áll elő légy rugalmas! 
4. Számíts rá, hogy nem lesz egyszerű és rövid, de addig is élvezd az életed! A szünetekben megadhatsz magadnak olyan apró jutalmakat, amelyeket nagyon szeretsz, de eddig nem engedtél meg magadnak bármikor.
Figyelj a minőségre! Ittál már 100% arabica kávét? Mikor nézted meg legutóbb a Gellért-hegyről a panorámát éjszaka? Vettél mostanában magadnak valami apróságot egy boltban, csak azért mert örömöt okoz? Találtál már magadnak olyan elfoglaltságot, amellyel röpül az idő? Figyelj magadra és szeresd magad, mert senki sem tudja jobban nálad, hogy mit szeretnél! Ha mástól szeretnéd, kérj, nem találhatják ki a gondolatod, még Ő sem, hiszen valójában mindannyian végtelenül mások vagyunk.
Egyszer csak azt fogod érezni, hogy a pánik eltűnt és az életed egész tűrhető lett, pedig a problémát még korántsem oldottad meg épphogy csak belekezdtél. Welcome in the club!
Ja, és majdnem végig halálosan félni fogsz!
Boldog új évet nektek!

Kinga






Thomas Lamb









Győrfi András








Ferzan Özpetek: Tudatlan tündérek

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10



Nincsenek megjegyzések:

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails